Relació de premiats Memorial Ramon Trias Fargas

El Memorial Ramon Trias Fargas es va establir al 1996 per commemorar la figura de Ramon Trias Fargas, símbol i referent del liberalisme català modern. El memorial és un premi que es concedeix anualment a una persona rellevant en matèria política, intel·lectual o docent i que en la seva trajectòria destaqui la defensa i el suport als principis i als valors democràtics i liberals, als drets humans i la tolerància, que varen ser rellevants en la vida de Trias Fargas.

Juan Marichal

El 1996, el primer Memorial fou entregat al Sr. Juan Marichal. Historiador i professor de la Universitat de Harvard. Fou un dels més importants estudiosos de la tradició liberal a Espanya.

Hans-Dietrich Genscher_foto

El 1997, es va entregar al Dr. Hans-Dietrich Genscher. Protagonista destacat de la política alemanya, va ser 5 anys ministre d’Interior i 18 d’Afers Exteriors de la República Federal d’Alemanya. Considerat un dels grans responsables de les principals iniciatives europeistes i en la unificació d’Alemanya.

SimoneVeil_foto

El 1998, el Memorial va ser rebut per la Sra. Simone Veil. Ex presidenta del Parlament Europeu, ex ministra del Govern Francès de Giscard d’Estaing i Membre del Consell Institucional de França. Pionera i defensora de la profundització dels valors liberals i democràtics a França i a Europa.

Sir David Steel_foto

El 1999, es va atorgar a Sir David Steel, Lord of Aikwood. Primer President del Parlament d’Escòcia des de la seva abolició el 1717. Va ser líder del Partit Liberal britànic i President de la Internacional Liberal.

Antonio Garriges Walker_foto

El 2000, es va atorgar al Sr. Antonio Garriges Walker. President de Garrigues Abogados, President de la Fundació José Ortega y Gasset i designat Advocat Mundial pel “Centro de la Paz Mundial”.

Marc Forné_foto

El 2001, s’entregà al Sr. Marc Forné. Cap de Govern d’Andorra de 1994 a 2005. Fundador del Partit Liberal d’Andorra el 1984 i president del partit fins el 2005. El Partit Liberal d’Andorra va ingressar a la Internacional Liberal l’any 1994 i n’és membre de ple dret de la Internacional des de 1996.

Colin W. Eglin_foto

El 2002, s’entregà al Sr. Colin W. Eglin. Membre del Parlament de Sudàfrica i cofundador del Partit Progressista Sud-africà, primera força política legal oposada a l’Apartheid, ara integrada a l’Aliança Democràtica.

JanezDrnovsek_foto

El 2003, es va atorgar al Dr. Janez Drnovsek. President de la República d’Eslovènia i del Partit Liberal Demòcrata d’Eslovènia.

PatCox_foto

El 2004 es va atorgar al Sr. Pat Cox economista i periodista. Fou president del Parlament Europeu des del 2002 al 2004, i Premi Carlemany del 2004.

Annemie Neyts_foto

El 2005 es va lliurar a la Sra. Annemie Neyts. Va ser presidenta de la Internacional Liberal des del 1999 fins el mes de maig del 2005. Des de setembre del 2005 és la presidenta del Partit Liberal Europeu.

GijsdeVries_foto

El 2006 es va lliurar al Sr. Gijs de Vries, eurodiputat liberal de 1984 a 1998. Fou coordinador de la lluita antiterrorista de la Unió Europea del 2004 fins 2007.

CeciliaMalmström_foto

El 2007 es va lliurat a la Sra. Cecilia Malmström. Fou ministra d’Afers Europeus del Govern de Suècia i és comissària Europea d’Interior des de novembre 2009.

BronislawGeremek_foto

El 2008 es va lliurar (in-memoriam) a Bronislaw Geremek historiador, professor i eurodiputat polonès. Fou ministre d’Afers Exteriors de Polònia de 1997 a 2000 i un destacat membre de Solidaritat.

LaVanguardia_foto

El 2009 el Memorial s’atorgà a
La Vanguardia, diari centenari, per la seva contribució a la democràcia i a la llibertat de premsa a Catalunya.

FriederichNaumman_foto

El 2010 el Memorial fou per la Fundació Friedrich Naumann per a la Llibertat, per la seva extraordinària contribució a les idees i pràctiques liberals a tot el món.

GuyVerhofstadt_foto

El 2011 el Memorial fou pel
Sr. Guy Verhofstadt. Va ser Primer Ministre de Bèlgica durant 10 anys. Actualment és el president del Grup Parlamentari de l’Aliança de Liberals Demòcrates al Parlament Europeu.

JoaquimMolins_foto

El 2012 el Memorial fou pel
Dr. Joaquim Muns. Llicenciat en dret i doctor en econòmiques. Ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat en àmbits polítics i econòmics de rellevant importància, com el Fons Monetari Internacional, el Banco Mundial o el Parlament Europeu.

Hans van Baalen

Hans van Baalen
El 2013 el Memorial fou per Hans van Baalen, membre del Parlament Europeu i president de la Internacional Liberal.on Twitter


on Facebook


on Google+