Una delegació de la Fundació Llibertat i Democràcia, formada pel president Pere Saló i la vocal del Patronat i membre del comitè executiu ampliat del partit, Susanna Rivero, participen aquests dies a la reunió del comitè executiu de la Liberal Internacional. La trobada té lloc del 22 al 24 de juny a la seu de la Fundació Friederich Naumann, a Berlín, sota el títol “Garantint la Justícia Climàtica” i té l’objectiu de debatre quines són les respostes liberals per a la implementació efectiva de l’acord de París sobre el canvi climàtic. 

Durant aquesta trobada, s’ha fet una crida als líders polítics per assolir un desenvolupament baix en carboni i l’aplicació de tecnologies netes i inversions verdes. Així mateix, també s’han debatut la coherència de polítiques, el mercat d’energia, els incentius per a la innovació tecnològica i com promoure un consum responsable. “Fer front al canvi climàtic és el repte més important de la societat actual i requereix d’un ferm compromís i acció política per tal d’implementar polítiques econòmiques, socials i ambientals que portin a una societat neutra en carboni”, ha expressat Rivero.  

La reunió ha culminat amb l’adopció de la Declaració de Justícia Climàtica de Berlín i la creació d’un comitè liderat per la Dra. Hakima El Haité, enviada especial per al canvi climàtic de Marroc i vicepresidenta de la Liberal Internacional, que vetllarà per donar una resposta política ambiciosa que pugui respondre al repte de l’acord de París. La Liberal Internacional és una aliança formada pels partits FDP GER, Liberal Democrats UK, Radikal Venstre DE, VVD d’Holanda, PLA d’Andorra, APR Senegal, PL Chile i  Democratic Alliance de Sudàfrica, entre altres.

Juli Minoves, president de la Internacional Liberal i antic ministre d'afers exteriors d'Andorra. De negre: Hakima El Haité, exministra de canvi climatic del Marroc i candidata a nova presidenta; Susanna Rivero, membre de l'executiva gran del PDeCAT i vocal del Patronat de la Fundació; i Pere Saló, vicepresident de la Fundació Llibertat i Democràcia, membre de la internacional liberal des de 1974.

Juli Minoves, president de la Internacional Liberal i antic ministre d’afers exteriors d’Andorra. De negre: Hakima El Haité, exministra de canvi climatic del Marroc i candidata a nova presidenta; Susanna Rivero, membre de l’executiva gran del PDeCAT i vocal del Patronat de la Fundació; i Pere Saló, vicepresident de la Fundació Llibertat i Democràcia, membre de la internacional liberal des de 1974.on Twitter


on Facebook


on Google+

Leave a Comment