Lliurament al Dr. Mas Colell

Premi Ramon Trias Fargas 2016

 

El passat 29 de novembre el Dr. Andreu Mas-Colell va rebre el Memorial Ramon Trias Fargas 2016 de la mà del 129è president, Artur Mas, la coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, la membre vitalici del patronat de la Fundació i vídua de Ramon Trias Fargas, Montserrat Trueta i el Diputat al Congrés, Jordi Xuclà.

Xuclà va fer referència a les circumstancies excepcionals posteriors al referèndum de l’1 d’octubre amb l’aplicació de l’article 155 i l’empresonament i exili dels membres del govern català, com part d’un mateix combat per la llibertat i per la recuperació de les institucions, causes que també havien sigut les de Trias Fargas.

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas va realitzar el que ell mateix definí com “un elogi mesurat del guardonat”, fent al·lusió a l’excel·lència del professor Mas-Colell que va donar solvència, seriositat i solidesa al projecte sobiranista de Catalunya.

Mas-Colell va dictar la conferència d’acceptació del Memorial en que feu constar que l’existència de presos polítics, feia que els temps fossin anormals i que no tornarien a la normalitat fins que els presos no fossin alliberats. Com a exconseller d’Economia de la Generalitat, Mas-Colell, va enumerar algunes de les mateixes dificultats que Ramon Trias Fargas es va trovar al capdavant de la mateixa conselleria.

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, va reclamar tant pel Trias Fargas com per Mas-Colell, la condició de referents del partit.

El Dr. Andreu Mas-Colell va néixer a Barcelona l’any 1944, va estudiar a la Universitat de Barcelona i es va doctorar en Economia a la Universitat de Minnesota, sota la direcció de Marcel Richter. Ha impartit docència a tot el món, havent obtingut plaça de professor titular a la Universitat de California – Berkeley i de catedràtic a Harvard i posteriorment a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. És autor amb col·laboració amb els professors Michael Whinston i Jerry R. Green de Microeconomic Theory considerat el manual canònic en el món anglosaxó.

De 2000 al 2003 va ser conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, i conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat entre 2010 i 2016.on Twitter


on Facebook


on Google+

Leave a Comment