Ahir dia 5 d’Octubre els amics de la Fundació Llibertat i Democràcia varen tenir la oportunitat de conversar sobre el 27S i altres temes, amb el Representant Permanent de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea Amadeu Altafaj en el marc dels actes que la fundació patrocina sota el lema #arallibertat

El Sr Altafaj va començar la seva carrera professional com a periodista exercint de corresponsal per mitjans catalans i espanyols i ha anat fent carrera a les Institucions Europees des de fa més de 20 anys, fins a esdevenir el representant permanent de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea, en un pas més de la Generalitat per a internacionalitzar el procés.

I en aquest context es va situar la nostra conversa d’ahir amb ell, dins del marc de les converses #arallibertat patrocinades per la Fundació. El Sr Altafaj ens va explicar que “amb el 27S els europeus han descobert el procés” i no només les seves elits. Ell creu que “el 27S ha suposat una sacsejada important a nivell europeu. Catalunya és ara el centre d’atenció” i que els resultats a nivell europeu s’han llegit de forma inequívocament com una victòria dels partits a favor de la independència, amb el matís de que no s’ha arribat al 50% del vot.

Però creu que el 27S ha ajudat a traslladar el missatge de que “després del 27S encara manca de voluntat política per part de l’Estat” i que la “imputació del President Mas només 48 hores després de les eleccions, ha despertat moltes consciències” ja que ara mateix “a Europa s’entén la creixent frustració de la societat catalana davant la incapacitat d’acció política de l’Estat”.

El Sr Altafaj va afirmar estar convençut de que “Europa no deixarà de vetllar per l’interès general de 7 milions de ciutadans europeus” i que cap tractat preveu la expulsió dels Catalans de la Unió Europea, més encara quan “Hem estat exemplars en el procés, el qual no ha generat cap conflicte ni crispació”. però creu que “els catalans hem de ser exigents amb la resposta d’Europa davant del nostre procés, i ells han de respondre”.

 

Amadeu Altafaj amb Susana Rivero, ahir a la conversa #arallibertat

Amadeu Altafaj amb Susana Rivero, ahir a la conversa #arallibertat

Finalment quan se li va preguntar sobre el malestar que sentim tots els liberals catalans pel fet de que el Sr Guy Verhofstadt faci campanya activa pel partit unionista Ciudadanos, va afirmar que “a família liberal europea hi ha un rebombori considerable fruit del seu mal càlcul electoral”.on Twitter


on Facebook


on Google+

Leave a Comment